Rijschool Rosita

Rijbewijs B personenauto

Je kunt op verschillende manieren je rijbewijs B Personenauto halen, hieronder volgt hoe:

HET NORMALE TRAJECT

Voor je rijbewijs B personenauto kan je tegelijkertijd beginnen met theorie en praktijk. Het theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig en moet je kunnen laten zien bij het praktijkexamen. Na de eerste twee praktijklessen heeft de instructeur een beeld van je aanvangsniveau en kan dan een indicatie geven van het benodigd aantal lesuren. Als je 1 keer per week lest kan je dus zelf nagaan hoeveel tijd de opleiding in beslag neemt. Voor het aanvragen van het praktijkexamen lever je een kopie van je identiteitsbewijs in en machtig je de rijschool via DigiD op www.mijn.cbr.nl. Het rijschoolnummer is 1060k1. Na de betaling van het examengeld kan de rijschool je direct een datum geven. Het theorie examen kan je aanvragen op de theorieles of bij de instructeur, de wachttijd is meestal 14 dagen. Het aantal theorielessen is afhankelijk van je kennen en kunnen en van hoeveel je aan zelfstudie kunt doen. Volg je de theoriecursus helemaal dan duurt dat 8 weken.

TOTAAL PAKKETTEN

Sommige mensen willen in een kortere tijd hun rijbewijs halen. Dat is mogelijk op verschillende manieren. Les je 2 of 3 keer per week dan gaat de opleiding dus ook twee of drie keer zo snel. Je kunt dan beter een pakket nemen waarin alle items zijn opgenomen zoals Theoriecursus, Theorie examen, Praktijklessen, Praktijkexamen, en Tussentijdse toets. Deze pakketten zijn er ook natuurlijk voor het normale traject. Kies je bijvoorbeeld voor totaalpakket I dan zitten daar 19 rijlessen in. Het kan zijn dat je hier niet voldoende aan hebt. Je instructeur bepaalt samen met jou of je beter losse lessen bij kunt betalen of overschakelen op totaalpakket II van 28 lessen.

DE  4 TOT 8 WEEKSE CURSUS

Wilt je echt snel dan is er de mogelijkheid om in 4 tot 8 weken, je rijbewijs te halen. Je doet dan eerst een intest. Aan de hand van je score, je beschikbaarheid, en natuurlijk je persoonlijke wensen wordt je ingeroosterd voor een snelle cursus.

 

Ja, ik wil Rijbewijs B halen!

Neem dan contact met ons op!